Balboa Ozone CD without Chip (Nieuw Model) 230V-50HZ / AMP aansluiting

Balboa Ozone CD without Chip (Nieuw Model) 230V-50HZ / AMP aansluiting

157,50

Merk : Balboa

Model : Corona CD chip

230V / 50Hz

Stekkeraansluiting : 4-pin AMP connector

Geschikt voor jacuzzi’s tot 3100 liter

Hoge reinigingsgraad van uw water

Afmetingen:

Lengte: 190 mm
Breedte: 140 mm
Diepte : 76 mm

Wordt geleverd met een terugslagklep, slangen en bevestigingsmateriaal.

De Corona Discharge (CD) ozonator technologie is beter dan UVgegenereerde ozon in elk opzicht, behalve dat het een iets hogere aanschafprijs heeft. De ozonators produceren een hogere concentratie ozon dan de UV-generatoren in vergelijkbare situaties. Ook zijn de elektriciteitskosten van CD ozon zijn aanzienlijk lager (70-90%) en gaan ze jaren langer mee.

Availability: Op voorraad Categorie:

Beschrijving

Hoe werkt een ozonator?

Een ozonator is een losse unit in uw jacuzzi of spa die door de centrale regelunit wordt aangestuurt. De ozonator bestaat inwendig uit een generator die ozon (O3)produceert. Vervolgens wordt de ozon geïnjecteerd in het water via een zelfaanzuigend apparaatje in 1 van de waterslangen, een zogenoemde venturi. Om te voorkomen dat er water in de ozonator terugstroomt wordt er een terugslagklepje in de slang gemonteerd.

Ozon is een molecuul dat bestaat uit drie zuurstof atomen (3×0=03). Dankzij zijn oxidatie kracht is het een efficiënt desinfecterend middel dat opvalt door snelheid en de lage benodigde concentraties. Door middel van oxidatie kan het niet alleen bacteriën doden, maar ook virussen, sporen, schimmel en vele andere ziekteverwekkers. Ozon/O3 is niet giftig, zolang de concentratie onder een bepaald niveau blijft. In een korte tijd zal het terugkeren in zijn originele vorm, namelijk zuurstof (02). Hierdoor laat ozonwater, in tegenstelling tot gebruik van desinfecterende middelen op basis van o.a. chloride, geen resten achter. Ozongas valt in water snel uiteen en hydrolyseert met het OH-radicaal – een oxidant dat nog krachtiger is. Ozonwater heeft namelijk de volgende eigenschappen: een sterk oxiderend vermogen (het bindt zuurstof aan andere stoffen, zouten en mineralen) en werkt desinfecterend (verbranden van bacteriën, schimmels,algen, kleurstoffen, vuil, eiwitten etc). Daarnaast zullen veel stoffen worden gereduceerd (teruggebracht worden tot een lager niveau). In tegenstelling tot chloor veroorzaakt ozon geen irritatie aan ogen en slijmvliezen.

Helaas slijt een ozonator en hebben een gemiddelde levensduur van 2 tot 3 jaar. Zonder de desinfecterende kracht van ozon kan organisch materiaal snel opbouwen en de kwaliteit van het water verslechteren. Een logische reactie is vervolgens om meer chemicalien toe te voegen: kostbaar en onnodig! vervang dus tijdig de ozonator.

 

spa ozonator

Extra informatie

Gewicht1 kg